Betalings- en verificatiepartner Stripe

Betalingen en verificatie op Gonius worden afgehandeld via Stripe, een betalingsverwerker die fungeert als een tussenpersoon (escrow). Stripe is als voornamelijk B2B partij niet bij iedereen even bekend, daarom een toelichting.

Stripe is een wereldwijd online betalingsplatform dat wordt gebruikt door vele bedrijven en platforms om betalingen te verwerken. Het biedt een veilige en betrouwbare infrastructuur voor het verwerken van betalingen.

Stripe maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om de privacy en veiligheid van gebruikers te waarborgen. Hier zijn enkele van de belangrijkste veiligheidskenmerken van Stripe:

  1. Gegevensbeveiliging: Stripe maakt gebruik van versleutelingstechnologie om gevoelige gegevens te beschermen tijdens het verzenden en opslaan ervan. Dit zorgt ervoor dat betalingsinformatie veilig wordt overgedragen en opgeslagen.

  2. PCI-naleving: Stripe is PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) niveau 1-gecertificeerd, wat het hoogste niveau van naleving van de betalingsindustrie vertegenwoordigt. Dit betekent dat Stripe voldoet aan de strikte beveiligingsnormen die zijn vastgesteld door de betalingskaartindustrie.

  3. Fraudepreventie: Stripe heeft krachtige fraudedetectie- en preventietools om verdachte activiteiten en mogelijke fraude te identificeren. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en machine learning-technologieën om frauduleuze transacties te identificeren en te blokkeren.

  4. Sterke gebruikersverificatie: Stripe ondersteunt tweefactorauthenticatie (2FA) en andere verificatiemethoden om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het platform.

  5. Gegevensbescherming: Stripe volgt strikte privacypraktijken en houdt zich aan de toepasselijke wetten en voorschriften met betrekking tot gegevensbescherming. Het beschermt de persoonlijke gegevens van gebruikers en verwerkt deze op een veilige en verantwoorde manier.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Stripe beveiligingsmaatregelen biedt, de algehele veiligheid van Gonius ook afhankelijk is van andere factoren, zoals het beleid en betrokkenheid van de community om verdachte zaken te melden. Zie ook Veilig & Vertrouwen + tips voor veilig zaken doen.

Stripe wordt beschouwd als een betrouwbaar en veilig betalingsplatform dat wordt vertrouwd door tal van bedrijven en platforms over de hele wereld. Zie Stripe.com.

Verwante artikelen

Escrow service begrijpen

Voor veilige betalingen en boekingen werkt Gonius samen met betalingsprovider Stripe die een Escrow service verzorgt.   Zo gaat een Escrow service in zijn werk: Wanneer

Lees verder »

Betalingsproces

Gonius werkt samen met internationaal erkende en vertrouwde betalingsprovider Stripe om het gehele betalingsproces veilig en vlekkeloos te laten verlopen.   Kopers en verkopers bescherming  Als

Lees verder »

Helpcentrum

Waarmee kunnen we je helpen? Hulp bij kopen Hulp bij verkopen Contact Support Scan voor Helpcentrum op mobiel. Hulp bij kopen Populair Hoe het werkt

Lees verder »

Vragen / Feedback

Pagina: Betalings- en verificatiepartner Stripe

Vragen of feedback over dit artikel? Laat het hieronder weten en vermeld je e-mail als je een reactie wilt ontvangen.

Werkt iets niet? Meld ‘bugs’.

Voor hulp en ondersteuning kun je naar het Helpcentrum gaan.