Account-based Marketing, Top 9 FAQ’s

VEELGESTELDE VRAGEN VAN MARKETING MANAGERS

Meestgestelde vragen over account-based marketing door marketing managers.

Wat is account-based marketing en hoe verschilt het van andere vormen van marketing?

Account-based marketing (ABM) is een strategie die zich richt op specifieke accounts en besluitvormers om de verkoop en bedrijfsgroei te stimuleren. Dit is anders dan andere vormen van marketing, die zich doorgaans richten op het bereiken van een breed publiek met een generieke boodschap. Bij ABM ligt de focus op het afstemmen van marketinginspanningen op specifieke accounts en besluitvormers om hen effectiever te betrekken.

Een belangrijk verschil tussen ABM en andere vormen van marketing is dat het om een meer persoonlijke en gerichte aanpak gaat. In plaats van generieke marketingboodschappen en -tactieken te gebruiken, maakt ABM marketingcampagnes op maat die zijn ontworpen om te resoneren met specifieke accounts en besluitvormers. Dit kan het gebruik van gepersonaliseerde berichten, op maat gemaakte content en gerichte advertenties omvatten om deze personen te betrekken en hen aan te moedigen actie te ondernemen.

Een ander belangrijk verschil tussen ABM en andere vormen van marketing is dat het doorgaans om een hoger niveau van samenwerking en coördinatie tussen verschillende teams en afdelingen gaat. Met ABM werken verkoop- en marketingteams vaak nauw samen om specifieke accounts te identificeren en te targeten, en om marketingcampagnes te ontwikkelen en uit te voeren die zijn toegesneden op deze accounts. Dit niveau van samenwerking en coördinatie kan helpen de effectiviteit van ABM-campagnes te verbeteren en betere resultaten te behalen.

Al met al is accountgebaseerde marketing een zeer persoonlijke en gerichte marketingbenadering die zich richt op het betrekken van specifieke accounts en besluitvormers om de verkoop en bedrijfsgroei te stimuleren. Het verschilt van andere vormen van marketing door de focus op gepersonaliseerde en gerichte campagnes en de nadruk op samenwerking en coördinatie tussen verschillende teams en afdelingen.


Hoe kan accountgebaseerde marketing worden gebruikt om specifieke accounts en besluitvormers te targeten en te betrekken?

Er zijn verschillende manieren waarop accountgebaseerde marketing (ABM) kan worden gebruikt om specifieke accounts en besluitvormers te targeten en te betrekken. Een benadering is om gegevens en inzichten te gebruiken om specifieke accounts en besluitvormers te identificeren en te prioriteren. Dit kan betrekking hebben op het gebruik van CRM-gegevens (Customer Relationship Management), marktonderzoek en andere informatiebronnen om accounts te identificeren die waarschijnlijk ontvankelijk zijn voor je marketinginspanningen.

Zodra specifieke accounts en besluitvormers zijn geïdentificeerd, is de volgende stap het ontwikkelen van marketingcampagnes die zijn toegesneden op deze personen. Dit kan het gebruik van gepersonaliseerde berichten en content inhouden, evenals gerichte advertenties en andere tactieken, om deze individuen te betrekken en hen aan te moedigen actie te ondernemen.

Een andere manier om specifieke accounts en besluitvormers te targeten en te betrekken, is door verkoopteams te betrekken bij het ABM-proces. Verkoopteams kunnen waardevolle inzichten bieden in de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts, en kunnen helpen bij het identificeren van kansen om met deze individuen in contact te komen en contact te maken. Door verkoopteams te betrekken bij ABM-inspanningen, kunnen marketingmanagers ervoor zorgen dat hun campagnes zijn afgestemd op de doelen en prioriteiten van de verkooporganisatie.

Over het algemeen kan accountgebaseerde marketing een krachtig hulpmiddel zijn om specifieke accounts en besluitvormers te targeten en aan te trekken. Door gegevens en inzichten te gebruiken om deze personen te identificeren en te prioriteren, en door gepersonaliseerde en gerichte marketingcampagnes te ontwikkelen, kunnen marketingmanagers deze accounts betrekken en betere resultaten voor hun bedrijf behalen.


Wat zijn de belangrijkste statistieken voor het meten van het succes van een accountgebaseerde marketingcampagne?

Er zijn verschillende belangrijke statistieken die kunnen worden gebruikt om het succes van een accountgebaseerde marketingcampagne (ABM) te meten. Enkele van de belangrijkste statistieken waarmee je rekening moet houden, zijn:

 • Conversieratio: dit meet het percentage getargete accounts dat een gewenste actie uitvoert, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Een hogere conversieratio wordt doorgaans gezien als een teken van succes voor een ABM-campagne, omdat het aangeeft dat de campagne effectief gerichte accounts aantrekt en converteert.
 
 • Betrokkenheidspercentage: dit meet het percentage gerichte accounts dat betrokken is bij je marketinginspanningen, bijvoorbeeld door je website te bezoeken of een e-mail te openen. Een hoger betrokkenheidspercentage wordt doorgaans gezien als een teken van succes voor een ABM-campagne, omdat het aangeeft dat de campagne effectief de aandacht trekt van gerichte accounts.
 
 • Retentiegraad van accounts: dit meet het percentage gerichte accounts dat gedurende een bepaalde periode zaken blijft doen met je bedrijf. Een hoger accountretentiepercentage wordt doorgaans gezien als een teken van succes voor een ABM-campagne, omdat het aangeeft dat de campagne effectief langdurige relaties met gerichte accounts opbouwt en vasthoudt.
 
 • Lifetime-waarde van account: dit meet het totale geldbedrag dat een getarget account naar verwachting in de loop van zijn leven bij je bedrijf zal uitgeven. Een hogere account lifetime value wordt doorgaans gezien als een teken van succes voor een ABM-campagne, omdat het aangeeft dat de campagne effectief de inkomstengroei op lange termijn van getargete accounts stimuleert.

 

Hoe kan account-based marketing worden geïntegreerd met andere marketingkanalen en -strategieën?

Account-based marketing (ABM) kan op verschillende manieren worden geïntegreerd met andere marketingkanalen en -strategieën. Eén benadering is om ABM-gegevens en -inzichten te gebruiken om andere marketinginspanningen te informeren en te verbeteren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld gegevens over gerichte accounts en besluitvormers gebruiken om effectievere marketingcampagnes op te zetten die gericht zijn op specifieke individuen en organisaties.

Een andere benadering is om ABM te gebruiken als een manier om betrokkenheid en deelname aan andere marketingkanalen en -activiteiten te stimuleren. Bedrijven kunnen via hun ABM-programma bijvoorbeeld beloningen of prikkels aanbieden voor gerichte accounts die zich met het bedrijf bezighouden op sociale media of die andere accounts naar het bedrijf verwijzen.

Over het algemeen kan accountgebaseerde marketing een krachtige tool zijn om relaties op te bouwen met gerichte accounts en betrokkenheid bij andere marketingkanalen en -activiteiten te stimuleren. Door ABM te integreren met andere marketingstrategieën, kunnen bedrijven een uitgebreidere en effectievere aanpak creëren voor het werven en behouden van klanten.


Wat zijn enkele veelvoorkomende uitdagingen en obstakels voor het implementeren van een succesvolle accountgebaseerde marketingstrategie?

Er zijn verschillende gemeenschappelijke uitdagingen en obstakels waarmee marketingmanagers te maken kunnen krijgen bij het implementeren van een succesvolle accountgebaseerde marketingstrategie (ABM). Enkele van de meest voorkomende uitdagingen zijn:

 • Het identificeren en prioriteren van doelaccounts: Een van de grootste uitdagingen van ABM is het identificeren en prioriteren van de accounts die het meest waarschijnlijk ontvankelijk zijn voor je marketinginspanningen. Dit kan een uitdaging zijn, omdat er veel verschillende factoren kunnen zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de grootte en branche van het account, hun huidige relatie met je bedrijf en hun potentiële waarde voor je bedrijf.
 
 • Gepersonaliseerde en gerichte marketingcampagnes ontwikkelen: Een andere uitdaging van ABM is het ontwikkelen van marketingcampagnes die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts. Dit kan moeilijk zijn, omdat het een hoog niveau van maatwerk en personalisatie vereist, en het kan nodig zijn om voor elk doelaccount unieke content en berichten te creëren.
 
 • Campagnegegevens beheren en volgen: ABM-campagnes genereren vaak grote hoeveelheden gegevens, wat een uitdaging kan zijn om effectief te beheren en bij te houden. Marketingmanagers moeten mogelijk investeren in technologie en systemen om hen te helpen bij het beheren en analyseren van campagnegegevens om het succes van de campagne effectief te volgen en weloverwogen beslissingen te nemen over de toekomstige richting.
 
 • Zorgen voor afstemming met verkoopteams: om succesvol te zijn, moeten ABM-campagnes zijn afgestemd op de doelen en prioriteiten van de verkooporganisatie. Dit kan een uitdaging zijn, aangezien verkoop- en marketingteams verschillende prioriteiten en doelstellingen kunnen hebben. Marketingmanagers moeten mogelijk nauw samenwerken met verkoopteams om ervoor te zorgen dat ABM-campagnes zijn afgestemd op hun doelen en prioriteiten.
 

Over het algemeen kan het implementeren van een succesvolle ABM-strategie een uitdaging zijn, maar met zorgvuldige planning en uitvoering kan het een krachtig hulpmiddel zijn voor het opbouwen van relaties met gerichte accounts en het stimuleren van bedrijfsgroei.


Hoe kan account-based marketing worden gebruikt om de klantervaring te verbeteren en klanttevredenheid te stimuleren?

Account-based marketing (ABM) kan op verschillende manieren worden gebruikt om de klantervaring te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten. Eén manier is door gepersonaliseerde en gerichte marketingcampagnes aan te bieden die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts. Door relevante en waardevolle content en berichten aan te bieden, kunnen bedrijven een meer gepersonaliseerde en boeiende ervaring creëren voor gerichte accounts, wat kan helpen de klanttevredenheid te verbeteren.

Een andere manier om de klantervaring met ABM te verbeteren, is door verkoopteams bij het proces te betrekken. Verkoopteams kunnen waardevolle inzichten bieden in de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts, en kunnen helpen bij het identificeren van kansen om met deze individuen in contact te komen en contact te maken. Door verkoopteams te betrekken bij ABM-inspanningen, kunnen marketingmanagers ervoor zorgen dat hun campagnes zijn afgestemd op de doelen en prioriteiten van de verkooporganisatie, wat kan helpen de klantervaring te verbeteren.

Bovendien kan ABM worden gebruikt om klanttevredenheid te stimuleren door regelmatig met gerichte accounts te communiceren over de beloningen en incentives die beschikbaar zijn via je ABM-programma. Door gerichte accounts op de hoogte te houden van de voordelen van zakendoen met je bedrijf, kun je hen helpen herinneren aan de waarde van je bedrijf en hen aanmoedigen om aankopen te blijven doen.
Al met al kan accountgebaseerde marketing een krachtige tool zijn om de klantervaring te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten. Door deze strategieën te gebruiken, kunnen bedrijven langdurige relaties aangaan met gerichte accounts en hen aanmoedigen om zaken te blijven doen met je bedrijf.


Wat zijn enkele voorbeelden van succesvolle accountgebaseerde marketingcampagnes?

Er zijn veel voorbeelden van succesvolle account-based marketing (ABM) campagnes. Een voorbeeld is het ABM-programma van HubSpot, dat gebruikmaakt van een combinatie van gepersonaliseerde inhoud, gerichte advertenties en tools voor verkoopondersteuning om gerichte accounts aan te trekken en te converteren. Dit programma is succesvol geweest in het stimuleren van omzetgroei en klantbehoud, waarbij veel gerichte accounts loyale klanten van HubSpot zijn geworden.

Een ander voorbeeld van een succesvolle ABM-campagne is het gesponsorde contentprogramma van LinkedIn, waarmee bedrijven gepersonaliseerde en gerichte advertenties kunnen maken die worden geleverd aan specifieke personen en organisaties. Dit programma is succesvol geweest in het stimuleren van betrokkenheid en conversies van gerichte accounts, en veel bedrijven zagen een positief rendement op hun investering in het gesponsorde contentprogramma van LinkedIn.

Al met al laten deze voorbeelden zien dat ABM-campagnes succesvol kunnen zijn als ze goed zijn ontworpen en goed worden uitgevoerd, en als ze gepersonaliseerde en gerichte marketingcampagnes bieden die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts. Door deze best practices te volgen, kunnen marketingmanagers succesvolle ABM-campagnes opzetten die de bedrijfsgroei stimuleren en hun marketingdoelen bereiken.


Hoe kan account-based marketing worden gebruikt om een sterk, positief merkimago en reputatie op te bouwen?

Account-based marketing (ABM) kan op verschillende manieren worden gebruikt om een sterk, positief merkimago en reputatie op te bouwen. Eén manier is door uitstekende klantenservice te bieden en net dat beetje extra te doen om ervoor te zorgen dat gerichte accounts tevreden zijn met hun ervaring. Door uitstekende klantenservice te bieden, kunnen bedrijven vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen met gerichte accounts, wat kan helpen bij het verbeteren van hun merkimago en reputatie.

Een andere manier om met ABM een sterk merkimago en reputatie op te bouwen, is door regelmatig met gerichte accounts te communiceren over de beloningen en incentives die beschikbaar zijn via je ABM-programma. Door gerichte accounts op de hoogte te houden van de voordelen van zakendoen met je bedrijf, kun je hen helpen herinneren aan de waarde van je bedrijf en hen aanmoedigen om aankopen te blijven doen. Dit kan helpen je merkimago en reputatie te verbeteren door aan te tonen dat je toegewijd bent aan het belonen en behouden van gerichte accounts.

Bovendien kan ABM worden gebruikt om een sterk merkimago en reputatie op te bouwen door beloningen en incentives aan te bieden die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts. Door relevante en waardevolle beloningen aan te bieden, kunnen bedrijven een meer gepersonaliseerde en boeiende ervaring creëren voor gerichte accounts, wat kan helpen bij het verbeteren van hun merkimago en reputatie.

Al met al kan accountgebaseerde marketing een krachtig hulpmiddel zijn om een sterk, positief merkimago en een sterke reputatie op te bouwen. Door deze strategieën te gebruiken, kunnen bedrijven langdurige relaties aangaan met gerichte accounts en tegelijkertijd hun merkimago en reputatie verbeteren.


Hoe leg ik het belang van account-based marketing uit aan mijn baas?

Als marketingmanager kun je het belang van accountgebaseerde marketing (ABM) aan je baas uitleggen door de voordelen te benadrukken die dit voor je bedrijf kan opleveren. Enkele van de belangrijkste voordelen van ABM zijn:

 • Beter klantenbehoud: ABM kan helpen het klantenbehoud te verbeteren door beloningen en incentives aan te bieden die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts. Dit kan gerichte accounts aanmoedigen om zaken te blijven doen met je bedrijf en kan je helpen langdurige relaties met hen op te bouwen.
 
 • Verhoogde customer lifetime value: door gerichte accounts te belonen en te behouden via een ABM-programma, kun je hun customer lifetime value verhogen. Dit betekent dat de kans groter is dat getargete accounts in de loop van de tijd meerdere aankopen bij je bedrijf doen, wat kan helpen om de omzetgroei op de lange termijn te stimuleren.
 
 • Verbeterd merkimago en reputatie: ABM kan helpen je merkimago en reputatie te verbeteren door uitstekende klantenservice te bieden en regelmatig met gerichte accounts te communiceren over de beloningen en incentives die beschikbaar zijn via je ABM-programma. Dit kan helpen aantonen dat je toegewijd bent aan het belonen en behouden van gerichte accounts, wat hun perceptie van je bedrijf kan verbeteren.
 
 • Verbeterde klantbetrokkenheid: ABM kan klantbetrokkenheid stimuleren door beloningen en incentives aan te bieden die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van specifieke accounts. Dit kan helpen om gerichte accounts betrokken en gemotiveerd te houden om deel te blijven nemen aan je ABM-programma, wat kan helpen bij het stimuleren van bedrijfsgroei op de lange termijn.
 

Al met al kan accountgebaseerde marketing een waardevol hulpmiddel zijn om het klantbehoud te verbeteren, de levenslange klantwaarde te vergroten, je merkimago en reputatie te verbeteren en klantbetrokkenheid te stimuleren. Door deze voordelen voor je baas te benadrukken, kun je helpen het belang van ABM voor je bedrijf aan te tonen.

Lean UX

Lean-principes toepassen om de gebruikerservaring te verbeteren Lean UX (2013) is een boek over het gebruik van lean-ideeën in interactieve design workspaces. Deze kernideeën leggen de technieken van Lean UX uit en laten je zien hoe je deze het beste kunt gebruiken in het ontwerpproces

Lees verder »

Begin met WAAROM

Hoe geweldige leiders iedereen inspireren om actie te ondernemen. Het boek Start With Why, stelt een fundamentele vraag: waarom zijn sommige organisaties en mensen creatiever, invloedrijker en succesvoller dan andere? Gebaseerd op de enorm invloedrijke lezing van bestsellerauteur Simon Sinek met dezelfde naam, de op

Lees verder »

We zijn allemaal marketeers

Go-To-principes om je te helpen iets op de markt te brengen als een marketeer. We’re All Marketers (2019) geeft een goed overzicht van de strategieën en ideeën die de wereld van digitale marketing aansturen. Deze tips kunnen de manier veranderen waarop je over marketing denkt,

Lees verder »

Vragen / Feedback

Pagina: Account-based Marketing, Top 9 FAQ’s

Vragen of feedback over dit artikel? Laat het hieronder weten en vermeld je e-mail als je een reactie wilt ontvangen.

Werkt iets niet? Meld ‘bugs’.

Voor hulp en ondersteuning kun je naar het Helpcentrum gaan.