Linkbuilding, Top 6 FAQ’s

VEELGESTELDE VRAGEN VAN MARKETING MANAGERS

Meestgestelde vragen over link building door marketing managers.

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk voor SEO?

Linkbuilding is het proces van het verwerven van backlinks, of links van andere websites, naar je eigen website. Dit is belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat zoekmachines backlinks gebruiken om de kwaliteit en relevantie van een website te bepalen. Hoe meer backlinks van hoge kwaliteit een website heeft, hoe hoger de kans is dat deze op de resultatenpagina’s van zoekmachines zal scoren.


Linkbuilding is belangrijk voor SEO omdat het zoekmachines helpt de relevantie en autoriteit van je website te begrijpen. Wanneer andere websites naar je website linken, geeft dit aan zoekmachines aan dat je content waardevol en betrouwbaar is. Dit kan de zichtbaarheid van je website op de resultatenpagina’s van zoekmachines helpen verbeteren, wat kan leiden tot meer organisch verkeer en potentiële klanten voor je bedrijf.


Naast het verbeteren van SEO, kan linkbuilding ook helpen om verwijzingsverkeer naar je website te genereren. Wanneer iemand op een backlink naar je website klikt vanaf een andere website, wordt deze doorverwezen naar je website. Dit kan zorgen voor een gestage stroom nieuwe bezoekers naar je website, wat kan helpen je naamsbekendheid te vergroten en mogelijk tot nieuwe klanten kan leiden.
Over het algemeen is linkbuilding een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie en kan het helpen de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren.


Hoe verkrijg ik hoogwaardige backlinks voor mijn website?

Er zijn verschillende effectieve strategieën om hoogwaardige backlinks voor je website te verwerven. Hier zijn een paar suggesties:


 • Creëer waardevolle en informatieve content: een van de beste manieren om backlinks van hoge kwaliteit aan te trekken, is door content te produceren die informatief, waardevol en uniek is. Wanneer andere websites je content nuttig vinden, is de kans groter dat ze er vanaf hun eigen website naar linken. Dit kan helpen de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website te verbeteren.

 • Neem contact op met andere websites en bloggers: Een andere effectieve strategie is om contact op te nemen met andere websites en bloggers in je branche en te vragen of ze bereid zijn om naar je content te linken. Dit kan door ze rechtstreeks te e-mailen of via sociale media. Zorg ervoor dat je hen een reden geeft waarom ze naar je content zouden moeten linken, zoals de waarde of relevantie ervan voor hun publiek.

 • Deelnemen aan online communities en forums: Deelnemen aan online communities en forums gerelateerd aan je branche kan ook een geweldige manier zijn om backlinks van hoge kwaliteit te verwerven. Door waardevolle bijdragen en inzichten te leveren, kun je jezelf vestigen als een autoriteit in je vakgebied en backlinks aantrekken van andere leden van de gemeenschap.

 • Gebruik sociale media om je content te promoten: Het promoten van je content op sociale media kan ook een effectieve manier zijn om hoogwaardige backlinks aan te trekken. Wanneer je je content op sociale media deelt, kunnen andere gebruikers deze zien en besluiten ernaar te linken vanaf hun eigen website of blog. Dit kan helpen de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website te vergroten.

Over het algemeen vereist het verkrijgen van backlinks van hoge kwaliteit voor je website een combinatie van het produceren van waardevolle content, het bereiken van andere websites en bloggers, het deelnemen aan online communities en het gebruik van sociale media om je content te promoten. Door deze strategieën te gebruiken, kun je het aantal hoogwaardige backlinks naar je website vergroten en de zichtbaarheid en geloofwaardigheid ervan op de resultatenpagina’s van zoekmachines verbeteren.


Wat zijn enkele effectieve strategieën voor linkbuilding voor mijn branche?

De beste strategieën voor linkbuilding voor je branche zijn afhankelijk van de specifieke aard van je bedrijf en je doelgroep. Hier zijn een paar algemene strategieën die effectief kunnen zijn voor je branche:


 • Creëer waardevolle en informatieve content: zoals hierboven vermeld, is het creëren van waardevolle en informatieve content een van de beste manieren om backlinks van hoge kwaliteit aan te trekken. Dit kan van alles zijn, van blogposts en artikelen tot infographics en video’s. Door waardevolle informatie aan je publiek te verstrekken, kun je jezelf vestigen als een autoriteit in je vakgebied en backlinks van andere websites aantrekken.

 • Neem contact op met influencers en bloggers uit de branche: Een andere effectieve strategie is om contact op te nemen met influencers en bloggers uit de branche en te vragen of ze bereid zijn om naar je content te linken. Dit kan helpen om de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website te vergroten en om verwijzingsverkeer van hun publiek te genereren.

 • Deelnemen aan relevante online communities en forums: Deelnemen aan online communities en forums gerelateerd aan je branche kan ook een geweldige manier zijn om backlinks van hoge kwaliteit te verwerven. Door waardevolle inzichten te bieden en bij te dragen aan discussies, kun je jezelf vestigen als een autoriteit in je vakgebied en backlinks aantrekken van andere leden van de gemeenschap.

 • Werk samen met andere bedrijven en organisaties: Samenwerken met andere bedrijven en organisaties in je branche kan ook een geweldige manier zijn om backlinks van hoge kwaliteit te verwerven. Dit kan door middel van partnerschappen, gastblogposts of andere vormen van samenwerking. Door samen te werken, kunnen jullie allebei profiteren van de verhoogde zichtbaarheid en geloofwaardigheid die voortkomt uit backlinks.

Over het algemeen zullen de beste strategieën voor linkbuilding voor je branche afhangen van de specifieke aard van je bedrijf en je doelgroep. Door waardevolle content te creëren, contact op te nemen met influencers en bloggers uit de branche, deel te nemen aan online communities en samen te werken met andere bedrijven, kun je backlinks van hoge kwaliteit verwerven en de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website verbeteren.


Hoe volg en meet ik het succes van mijn inspanningen voor linkbuildinguitgelegd aan marketingmanagers?

Het volgen en meten van het succes van je inspanningen voor linkbuilding is belangrijk om ervoor te zorgen dat je inspanningen vruchten afwerpen en om verbeterpunten te identificeren. Hier zijn enkele belangrijke statistieken die je kunt gebruiken om het succes van je inspanningen voor linkbuilding bij te houden en te meten:


 • Aantal backlinks: Het aantal backlinks dat je website heeft, is een belangrijke statistiek om bij te houden, omdat het het algehele succes van je inspanningen voor linkbuilding kan aangeven. Je kunt een tool zoals Ahrefs of Majestic gebruiken om het aantal backlinks naar je website in de loop van de tijd bij te houden.

 • Domeinautoriteit: Domeinautoriteit is een maatstaf die de algehele sterkte en geloofwaardigheid van een website meet. Het wordt bepaald door factoren zoals het aantal en de kwaliteit van de backlinks die een website heeft. Een hogere domeinautoriteit wordt over het algemeen als beter beschouwd en kan erop wijzen dat je inspanningen voor linkbuilding effectief zijn.

 • Verwijzingsverkeer: Een andere belangrijke statistiek om bij te houden is verwijzingsverkeer, het aantal bezoekers van je website dat via een backlink van een andere website is aangekomen. Dit kan je helpen begrijpen hoe effectief je inspanningen voor linkbuilding zijn om verkeer naar je website te leiden.

 • Posities in zoekmachines: Ten slotte kan het bijhouden van je posities in zoekmachines voor relevante zoekwoorden je ook helpen het succes van je inspanningen voor linkbuilding te meten. Als de positie van je website voor gerichte zoekwoorden in de loop van de tijd verbetert, kan dit een teken zijn dat je inspanningen voor linkbuilding werken.

Over het algemeen kan het volgen en meten van het succes van je inspanningen voor linkbuilding je helpen de effectiviteit van je inspanningen te begrijpen en verbeterpunten te identificeren. Door statistieken te gebruiken zoals het aantal backlinks, domeinautoriteit, verwijzingsverkeer en posities in zoekmachines, kun je het succes van je inspanningen voor linkbuilding meten en indien nodig aanpassingen maken.


Wat zijn enkele veelvoorkomende valkuilen die je moet vermijden als het gaat om linkbuilding?

Er zijn verschillende veelvoorkomende valkuilen die je moet vermijden als het gaat om linkbuilding. Hier zijn er een paar om in gedachten te houden:


 • Backlinks kopen: Een van de grootste valkuilen die je moet vermijden als het gaat om linkbuilding, is het kopen van backlinks. Dit is een tactiek waarbij een website-eigenaar een andere website betaalt om naar zijn website te linken. Dit wordt door zoekmachines als een vorm van spam beschouwd en kan ernstige gevolgen hebben voor de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website.

 • Websites van lage kwaliteit gebruiken voor backlinks: Een andere veelvoorkomende valkuil die je moet vermijden, is het gebruik van websites van lage kwaliteit voor backlinks. Dit komt omdat zoekmachines de kwaliteit en relevantie van de backlinks van een website gebruiken om de geloofwaardigheid en ranking te bepalen. Als je website veel backlinks heeft van websites van lage kwaliteit, kan dit je positie in zoekmachines en je algehele online reputatie schaden.

 • Focussen op kwantiteit boven kwaliteit: Een andere fout die veel mensen maken als het gaat om linkbuilding is focussen op kwantiteit boven kwaliteit. Hoewel het belangrijk is om zoveel mogelijk backlinks te verwerven, is het nog belangrijker om je te concentreren op het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van gerenommeerde en relevante websites. Een paar backlinks van hoge kwaliteit zijn veel meer waard dan een groot aantal backlinks van lage kwaliteit.

 • Negeren van linkbuilding: tot slot, een van de grootste valkuilen die je moet vermijden als het gaat om linkbuilding, is het helemaal negeren ervan. Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie en het negeren hiervan kan ernstige gevolgen hebben voor de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website. Zorg ervoor dat je linkbuilding opneemt als onderdeel van je algemene SEO-strategie.

Over het algemeen is linkbuilding een belangrijk onderdeel van elke SEO-strategie, maar het is belangrijk om veelvoorkomende valkuilen te vermijden, zoals het kopen van backlinks, het gebruik van websites van lage kwaliteit, de focus op kwantiteit boven kwaliteit en het helemaal negeren van linkbuilding. Door deze valkuilen te vermijden, kun je de effectiviteit van je inspanningen voor linkbuilding maximaliseren en de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website verbeteren.


Hoe kan ik het belang van linkbuilding aan mijn baas uitleggen?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van elke SEO-strategie omdat het de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website op de resultatenpagina’s van zoekmachines helpt verbeteren. Door backlinks van hoge kwaliteit te verwerven van andere gerenommeerde en relevante websites, kun je aan zoekmachines doorgeven dat je website waardevol en betrouwbaar is. Dit kan helpen de positie van je website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren, wat kan leiden tot meer organisch verkeer en potentiële klanten voor je bedrijf.


Naast het verbeteren van SEO, kan linkbuilding ook helpen om verwijzingsverkeer naar je website te genereren. Wanneer iemand op een backlink naar je website klikt vanaf een andere website, wordt deze doorverwezen naar je website. Dit kan zorgen voor een gestage stroom nieuwe bezoekers naar je website, wat kan helpen je naamsbekendheid te vergroten en mogelijk tot nieuwe klanten kan leiden.


Over het algemeen is linkbuilding een noodzakelijk onderdeel van elke SEO-strategie en kan het helpen de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren. Door tijd en middelen te investeren in linkbuilding, kun je meer organisch verkeer en potentiële klanten naar je website leiden.

Betaalde Aandacht

Innovatieve reclame voor een digitale wereld. Hoe zorg je ervoor dat mensen geïnteresseerd raken in je merk in een tijd van adblockers, een korte aandachtsspanne en een enorm aantal opties? Paid Attention (2015) vertelt over hoe het medialandschap snel verandert en beschrijft manieren om succesvol

Lees verder »

Guerrilla Marketing

Gemakkelijke en goedkope strategieën om grote winsten te maken met je kleine bedrijf. Guerrilla Marketing is een klassiek boek voor marketeers dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1984. Het laat zien hoe kleine bedrijven met kleine marketingbudgetten toch kunnen concurreren met grotere door buiten

Lees verder »

Klok UIT

Voel je minder druk terwijl je meer gedaan krijgt. Off the Clock (2018) geeft handige tips om meer uit je tijd te halen, zoals hoe je je drukke agenda vrij kunt maken en hoe je meer werk kunt doen in minder tijd. Vanderkam onderzoekt waarom

Lees verder »

Vragen / Feedback

Pagina: Linkbuilding, Top 6 FAQ’s

Vragen of feedback over dit artikel? Laat het hieronder weten en vermeld je e-mail als je een reactie wilt ontvangen.

Werkt iets niet? Meld ‘bugs’.

Voor hulp en ondersteuning kun je naar het Helpcentrum gaan.