Boekingen voltooien als een pro

Inhoud

Hoe rond je boekingen op Gonius succes af

Deel 3/4 van het Gonius verkopershandboek

Je verkopersprofiel en aanbodpagina staat. Je bent klaar voor boekingen! 

We geven (technische) tips om boekingen af te ronden.

Tip: scan QR voor dit artikel op je mobiel.
Het boekingsproces 

Voor de bevestiging van de boeking

Voordat je een boekingsverzoek accepteert, kan je met je klant chatten via het interne berichtenplatform* van Gonius.

  • Neem contact op met de klant om ervoor te zorgen dat je allebei de opdracht goed begrijpt en of er vragen zijn. Communiceer ook duidelijk de verwachte levertijd en mogelijke contactmomenten.
 
  • Is alles duidelijk. Bevestig dan de boeking.

Communiceer zo snel als mogelijk wanneer een boekingsverzoek binnen komt. Graag binnen 24 uur. Indien een boeking niet op tijd bevestigd is, zal deze vervallen en wordt het boekingsbedrag teruggestort naar de koper. 

Communiceer (vooraf) alleen via het berichtenplatform en gebruik deze ook tijdens de boeking om communicatie vast te leggen. Communicatie buiten het platform kunnen wij niet beoordelen en meenemen in een eventueel geschil. Zie algemene voorwaarden.

Gedurende de boeking 

  • Wees deadline bewust en houd je aan de levertijd.
 
  • Overcommunicatie is niet nodig, echter het is niet verkeerd om af-en-toe een update te geven en feedback te vragen. 

Na de boeking

  • Als de boeking is afgerond, vraag hoe ze het ervaren hebben. Het geeft eventueel een kans om verbeteringen aan te brengen, laat betrokkenheid zien, helpt voor sterke reviews en je leert wat werkt en waarde heeft. 
 
  • Als je klant de boeking als ‘voltooid’ heeft gemarkeerd, worden jullie beide gevraagd elkaar te beoordelen. Beoordeel ook de klant om deze te helpen bij toekomstige boekingen.

Stuur erop dat de klant zijn review achterlaat (dit is niet verplicht). Reviews zijn een belangrijke factor voor potentiele klanten om je te boeken. Ook de reviews gegeven aan kopers zullen openbaar te zien zijn en helpen bij boekingen. Leer meer over het reviewsysteem.

Meer verkopers handleidingen

Aanbodpagina maken

Tip: scan QR voor dit artikel op mobiel. Categorie kiezen Diensten op Gonius zijn onderverdeeld in de 10 populairste marketingdoelstellingen in het MKB. Je kunt

Lees verder »

Je aanbod promoten

Inhoud Promoten van je aanbod op Gonius Deel 4/4 Gonius verkopershandboek Het maken van een aantrekkelijk verkopersprofiel en aanbodpagina(‘s) is de eerste stap bij het

Lees verder »

Verkopersprofiel maken

Inhoud Gids sterk verkopersprofiel Je profielpagina ondersteunt het vertrouwen in je aanbod. Deel kort en krachtig je ervaring, expertise en je persoonlijkheid. Daarbij deel je (niet

Lees verder »

Vragen / Feedback

Pagina: Boekingen voltooien als een pro

Vragen of feedback over dit artikel? Laat het hieronder weten en vermeld je e-mail als je een reactie wilt ontvangen.

Werkt iets niet? Meld ‘bugs’.

Voor hulp en ondersteuning kun je naar het Helpcentrum gaan.