Content Marketing, Top 10 FAQ’s

VEELGESTELDE VRAGEN VAN MARKETING MANAGERS

Meestgestelde vragen over content marketing door marketing managers

Wat is de beste manier om content van hoge kwaliteit te maken die onze doelgroep aanspreekt?

Het creëren van content van hoge kwaliteit die je doelgroep zal aanspreken, omvat verschillende belangrijke stappen. Hier zijn enkele tips voor marketingmanagers om in gedachten te houden:

 • Identificeer je doelgroep: de eerste stap bij het maken van effectieve content is bepalen wie je probeert te bereiken. Dit zal je helpen je content af te stemmen op de specifieke behoeften, interesses en voorkeuren van je publiek.
 
 • Begrijp de behoeften en uitdagingen van je doelgroep: Zodra je je doelgroep hebt geïdentificeerd, probeert je de uitdagingen en behoeften waarmee zij worden geconfronteerd te begrijpen. Dit zal je helpen bij het maken van content die hun specifieke zorgen aanpakt en hen waardevolle informatie en oplossingen biedt.
 
 • Ontwikkel een contentmarketingstrategie: een contentmarketingstrategie helpt je je inspanningen voor het maken van content af te stemmen op je algemene marketingdoelen en -doelstellingen. Het moet een plan bevatten voor het maken, publiceren, promoten en meten van de effectiviteit van je content.
 
 • Maak content van hoge kwaliteit: om je publiek te betrekken, moet je content goed geschreven, informatief en relevant zijn. Het moet waarde toevoegen aan je publiek en hen helpen hun doelen te bereiken. Om content van hoge kwaliteit te maken, moet je mogelijk investeren in professionele schrijvers, redacteuren en ontwerpers.
 
 • Promoot je content: als je eenmaal content van hoge kwaliteit heeft gemaakt, moet je ervoor zorgen dat deze de juiste mensen bereikt. Gebruik verschillende tactieken om je content te promoten, zoals sociale media, e-mailmarketing en betaalde advertenties.
 
 • Meet en optimaliseer je content: het is belangrijk om de prestaties van je content bij te houden en te zien hoe deze je publiek aanspreekt. Gebruik statistieken zoals paginaweergaven, tijd op pagina en conversieratio’s om te begrijpen wat werkt en wat niet. Gebruik deze informatie vervolgens om je content te optimaliseren en de effectiviteit ervan te verbeteren.
 
 

Hoe kunnen we de effectiviteit van onze inspanningen op het gebied van contentmarketing meten en bepalen of ze de gewenste resultaten opleveren?

Om de effectiviteit van je contentmarketinginspanningen te meten, moet je specifieke doelen en doelstellingen voor je content stellen. Dit zal je helpen bepalen hoe succes eruitziet en een basis bieden voor het evalueren van het succes van je inspanningen op het gebied van contentmarketing. Enkele veelgebruikte maatstaven voor het meten van de effectiviteit van contentmarketing zijn:

 • Verkeer: dit webverkeer meet het aantal mensen dat je website of socialemediapagina’s bezoekt als resultaat van je inspanningen op het gebied van contentmarketing. Je kunt tools zoals Google Analytics gebruiken om het verkeer naar je website bij te houden en te zien hoe je content presteert.
 
 • Betrokkenheid: deze engagement rate meet hoe betrokken je publiek is bij je content. Je kunt de betrokkenheid volgen met behulp van statistieken zoals likes, shares, opmerkingen en klikken op je content.
 
 • Leads: dit meet het aantal mensen dat interesse toont in je product of dienst als resultaat van je inspanningen op het gebied van contentmarketing. Je kunt leads op verschillende manieren volgen, zoals aanmeldingen via e-mail, indieningen van contactformulieren en telefoontjes.
 
 • Conversies: deze conversion rate meet het aantal mensen dat een gewenste actie voltooit, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een nieuwsbrief, als resultaat van je inspanningen op het gebied van contentmarketing.
 
 • Inkomsten: dit meet de hoeveelheid geld die je genereert als resultaat van je inspanningen op het gebied van contentmarketing. Je kunt de inkomsten volgen met behulp van tools zoals Google Analytics of je e-commerceplatform.
 
 • Return on Investment (ROI): Dit meet de winstgevendheid van je inspanningen op het gebied van contentmarketing. Om de ROI te berekenen, deelt je de gegenereerde inkomsten door de kosten van je inspanningen op het gebied van contentmarketing.
 

Door deze statistieken bij te houden, kun je de effectiviteit van je contentmarketinginspanningen bepalen en zien of ze de gewenste resultaten opleveren. Je kunt deze informatie vervolgens gebruiken om je content te optimaliseren en de prestaties ervan in de loop van de tijd te verbeteren.

Hoe kunnen we contentmarketing gebruiken om onze positie in zoekmachines te verbeteren en meer organisch verkeer naar onze website te leiden?

Om je positie in zoekmachines te verbeteren en meer organisch verkeer naar je website te leiden, moet je content van hoge kwaliteit maken die is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit omvat verschillende belangrijke stappen:

 • Voer zoekwoordonderzoek uit: Trefwoorden zijn de woorden en zinsdelen die mensen gebruiken om online naar informatie te zoeken. Door zoekwoordenonderzoek uit te voeren, kun je de zoekwoorden identificeren die relevant zijn voor je bedrijf en een hoog zoekvolume hebben. Dit zal je helpen bij het maken van content die is geoptimaliseerd voor die zoekwoorden en een betere kans heeft om hoog te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.
 
 • Optimaliseer je content voor zoekmachines: als je eenmaal de zoekwoorden heeft geïdentificeerd waarop je zich wilt richten, moet je deze op een natuurlijke en effectieve manier in je content opnemen. Dit betekent het gebruik van de trefwoorden in de titel, subkoppen en hoofdtekst van je content, evenals in de metabeschrijving en alt-tags van je afbeeldingen. Je moet er ook voor zorgen dat je content goed geschreven is en waarde biedt aan je publiek.
 
 • Promoot je content: naast het maken van content van hoge kwaliteit, moet je deze ook promoten om verkeer naar je website te leiden. Dit kan het gebruik van sociale media, e-mailmarketing en betaalde advertenties inhouden om je content met je publiek te delen en hen aan te moedigen je website te bezoeken.
 
 • Controleer en volg je resultaten: om te zien of je inspanningen op het gebied van contentmarketing je positie in zoekmachines verbeteren, moet je je resultaten controleren en volgen. Gebruik tools zoals Google Analytics om te zien hoe je content presteert en waar je verkeer vandaan komt. Dit zal je helpen verbeterpunten te identificeren en je contentmarketingstrategie in de loop van de tijd te optimaliseren.
 

Door deze stappen te volgen, kun je contentmarketing gebruiken om je positie in zoekmachines te verbeteren en meer organisch verkeer naar je website te leiden. Zo bereik je meer mensen en vergroot je je zichtbaarheid online.

Hoe kunnen we contentmarketing op een consistente en effectieve manier integreren in onze algemene marketingstrategie?

Contentmarketing is een strategie waarbij waardevolle, relevante en consistente content wordt gecreëerd en gedeeld om een duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden. Deze content kan vele vormen aannemen, waaronder blogposts, video’s, posts op sociale media en meer.
Om contentmarketing te integreren in je algemene marketingstrategie, moet je het volgende doen:

 • Identificeer je doelgroep en begrijp hun behoeften, pijnpunten en voorkeuren. Dit zal je helpen bij het maken van content die hen aanspreekt en hun zorgen wegneemt.
 
 • Ontwikkel een contentmarketingplan dat schetst welke soorten content je gaat maken, hoe je deze verspreidt en hoe je de effectiviteit ervan gaat meten.
 
 • Creëer content van hoge kwaliteit die consistent is met de stem en berichtgeving van je merk. Deze content moet waardevol, informatief en onderhoudend zijn voor je doelgroep.
 
 • Verspreid je content via verschillende kanalen, zoals je website, sociale media, e-mail en andere platforms die je publiek gebruikt.
 
 • Meet en volg de prestaties van je content om te zien hoe goed deze resoneert met je publiek en je marketingdoelen bereikt.
 

Over het algemeen is de sleutel tot het integreren van contentmarketing in je algemene marketingstrategie het creëren en delen van waardevolle content die resoneert met je doelgroep en je zakelijke doelen ondersteunt. Dit vereist een goed doordacht plan, consistente uitvoering en continu meten en optimaliseren.

Wat zijn de best practices voor het promoten en verspreiden van onze content om de juiste mensen op het juiste moment te bereiken?

Er zijn verschillende best practices voor het promoten en verspreiden van content om de juiste mensen op het juiste moment te bereiken:

 • Identificeer je doelgroep en begrijp hun behoeften, pijnpunten en voorkeuren. Dit zal je helpen bij het maken van content die hen aanspreekt en hun zorgen wegneemt.
 
 • Maak een contentmarketingplan dat schetst welke soorten content je gaat maken, hoe je deze verspreidt en hoe je de effectiviteit ervan gaat meten.
 
 • Gebruik trefwoordonderzoek om de trefwoorden en woordgroepen te identificeren die je doelgroep gebruikt bij het online zoeken naar informatie. Dit helpt je bij het maken van content die is geoptimaliseerd voor zoekmachines en die waarschijnlijk door je publiek wordt ontdekt.
 
 
 
 • Gebruik e-mailmarketing om je content naar je abonnees te sturen en verkeer naar je website te leiden.
 
 • Meet en volg regelmatig de prestaties van je content om te zien hoe goed deze resoneert met je publiek en je marketingdoelen bereikt. Dit zal je helpen je content en distributiestrategieën te optimaliseren.
 

Over het algemeen is de sleutel tot het effectief promoten en verspreiden van je content het hebben van een goed doordacht plan en het gebruiken van een combinatie van tactieken die zijn afgestemd op je doelgroep en je zakelijke doelen.

Hoe kunnen we contentmarketing gebruiken om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij onze doelgroep en onszelf neer te zetten als opinieleiders in onze branche?

Contentmarketing kan een effectieve manier zijn om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij je doelgroep en uzelf te profileren als een thought leader in je branche. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen:

 • Identificeer je doelgroep en begrijp hun behoeften, pijnpunten en voorkeuren. Dit zal je helpen bij het maken van content die hen aanspreekt en hun zorgen wegneemt.
 
 • Ontwikkel een contentmarketingplan dat schetst welke soorten content je gaat maken, hoe je deze verspreidt en hoe je de effectiviteit ervan gaat meten.
 
 • Creëer content van hoge kwaliteit die consistent is met de stem en berichtgeving van je merk. Deze content moet waardevol, informatief en onderhoudend zijn voor je doelgroep.
 
 • Gebruik trefwoordonderzoek om de trefwoorden en woordgroepen te identificeren die je doelgroep gebruikt bij het online zoeken naar informatie. Dit helpt je bij het maken van content die is geoptimaliseerd voor zoekmachines en die waarschijnlijk door je publiek wordt ontdekt.
 
 • Werk samen met influencers en andere branche-experts om je content te promoten en een breder publiek te bereiken. Dit kan je helpen om uzelf te vestigen als een thought leader in je branche.
 
 • Meet en volg regelmatig de prestaties van je content om te zien hoe goed deze resoneert met je publiek en je marketingdoelen bereikt. Dit zal je helpen je content en distributiestrategieën te optimaliseren.
 

Over het algemeen is de sleutel tot het gebruik van contentmarketing om vertrouwen en geloofwaardigheid bij je doelgroep op te bouwen, het creëren en delen van hoogwaardige, waardevolle content die hen aanspreekt en je zakelijke doelen ondersteunt. Dit vereist een goed doordacht plan, consistente uitvoering en continu meten en optimaliseren.

 

Hoe kunnen we contentmarketing gebruiken om ons te onderscheiden van onze concurrenten en op te vallen in een drukke markt?

Contentmarketing kan een effectieve manier zijn om jezelf te onderscheiden van je concurrenten en op te vallen in een drukke markt. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen:

 • Identificeer je doelgroep en begrijp hun behoeften, pijnpunten en voorkeuren. Dit zal je helpen bij het maken van content die hen aanspreekt en hun zorgen wegneemt.
 
 • Ontwikkel een contentmarketingplan dat schetst welke soorten content je gaat maken, hoe je deze verspreidt en hoe je de effectiviteit ervan gaat meten.
 
 • Creëer unieke en originele content die consistent is met de stem en boodschap van je merk. Deze content moet waardevol, informatief en onderhoudend zijn voor je doelgroep.
 
 • Gebruik trefwoordonderzoek om de trefwoorden en woordgroepen te identificeren die je doelgroep gebruikt bij het online zoeken naar informatie. Dit helpt je bij het maken van content die is geoptimaliseerd voor zoekmachines en die waarschijnlijk door je publiek wordt ontdekt.
 
 
 • Meet en volg regelmatig de prestaties van je content om te zien hoe goed deze resoneert met je publiek en je marketingdoelen bereikt. Dit zal je helpen je content en distributiestrategieën te optimaliseren.
 

Over het algemeen is de sleutel tot het gebruik van contentmarketing om je te onderscheiden van je concurrenten, het creëren en delen van unieke content van hoge kwaliteit die resoneert met je doelgroep en je zakelijke doelen ondersteunt. Dit vereist een goed doordacht plan, consistente uitvoering en continu meten en optimaliseren.

 

 

Hoe kunnen we contentmarketing inzetten om leads te genereren en om te zetten in klanten?

Contentmarketing kan een effectieve manier zijn om leads te genereren en om te zetten in klanten. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen:
Identificeer je doelgroep en begrijp hun behoeften, pijnpunten en voorkeuren. Dit zal je helpen bij het maken van content die hen aanspreekt en hun zorgen wegneemt.

 • Ontwikkel een contentmarketingplan dat schetst welke soorten content je gaat maken, hoe je deze verspreidt en hoe je de effectiviteit ervan gaat meten.
 
 • Creëer content van hoge kwaliteit die consistent is met de stem en berichtgeving van je merk. Deze content moet waardevol, informatief en onderhoudend zijn voor je doelgroep.
 
 • Gebruik trefwoordonderzoek om de trefwoorden en woordgroepen te identificeren die je doelgroep gebruikt bij het online zoeken naar informatie. Dit helpt je bij het maken van content die is geoptimaliseerd voor zoekmachines en die waarschijnlijk door je publiek wordt ontdekt.
 
 • Gebruik calls-to-action’s (CTA’s) in je content om je publiek aan te moedigen een specifieke actie te ondernemen, zoals het downloaden van een whitepaper, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het aanvragen van een demo. Dit kan helpen bij het genereren van leads en het vastleggen van contactgegevens voor toekomstige follow-up.
 
 • Gebruik tools voor marketingautomatisering om leads te koesteren en ze door de verkooptrechter te leiden. Dit kan het verzenden van gerichte e-mails, gepersonaliseerde aanbiedingen en andere content inhouden die is ontworpen om leads om te zetten in klanten.
 

Meet en volg regelmatig de prestaties van je content om te zien hoe goed deze leads genereert en omzet in klanten. Dit zal je helpen je content en distributiestrategieën te optimaliseren.
Over het algemeen is de sleutel tot het gebruik van contentmarketing om leads te genereren en ze om te zetten in klanten, het creëren en delen van hoogwaardige, waardevolle content die resoneert met je doelgroep en je zakelijke doelen ondersteunt. Dit vereist een goed doordacht plan, consistente uitvoering en continu meten en optimaliseren.

 

 

Wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van contentmarketing en hoe kunnen we daar ons voordeel mee doen?

De nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van contentmarketing zijn onder andere:

 • Personalisatie: met de opkomst van kunstmatige intelligentie en machine learning zijn marketeers in staat om meer gepersonaliseerde content te creëren die is afgestemd op de individuele behoeften en voorkeuren van hun doelgroep. Dit kan helpen bij het verbeteren van betrokkenheid en conversieratio’s.
 
 • Video: Video-content wordt steeds populairder en effectiever, vooral op sociale mediaplatforms. Marketeers gebruiken video’s om verhalen te vertellen, complexe concepten uit te leggen en hun producten en diensten op een boeiendere en interactievere manier te demonstreren.
 
 • Interactieve content: Interactieve content, zoals quizzen, enquêtes en opiniepeilingen, wordt steeds populairder omdat het publiek in staat stelt om op een actievere en zinvollere manier met content om te gaan. Dit kan de betrokkenheid en leadgeneratie helpen verbeteren.
 
 • Visuele content: Visuele content, zoals afbeeldingen, infographics en video’s, is boeiender en effectiever in het trekken van aandacht en het overbrengen van informatie dan op tekst gebaseerde content. Marketeers gebruiken visuele content om hun content boeiender en deelbaarder te maken.
 
 • Door gebruikers gegenereerde content: door gebruikers gegenereerde content, zoals recensies, getuigenissen en berichten op sociale media, wordt steeds vertrouwder en invloedrijker. Marketeers gebruiken door gebruikers gegenereerde content om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij hun doelgroep.
 

Om deze trends en ontwikkelingen in je voordeel te benutten, moet je op de hoogte blijven van de laatste contentmarketing trends en ontwikkelingen en deze integreren in je contentmarketingstrategie. Dit kan je helpen boeiendere, effectievere en relevantere content te maken die resoneert met je doelgroep en je zakelijke doelen ondersteunt.

 

 

Hoe leg ik het belang van contentmarketing uit aan mijn baas?

Als marketingmanager kun je het belang van contentmarketing aan je baas uitleggen door de volgende voordelen te benadrukken:

 • Contentmarketing kan helpen een duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden door waardevolle, relevante en consistente content te bieden die inspeelt op hun behoeften en interesses.
 
 • Contentmarketing kan helpen je merk te vestigen als opinieleider in je branche door hoogwaardige, informatieve en originele content te creëren en te delen die je positioneert als een expert in je vakgebied.
 
 • Contentmarketing kan je helpen je merk te onderscheiden van je concurrenten door unieke en originele content te creëren waarmee je zich onderscheidt van de concurrentie.
 
 • Contentmarketing kan helpen bij het genereren van leads en deze omzetten in klanten door call-to-action (CTA’s) en marketingautomatiseringstools te gebruiken om leads te koesteren en ze door de verkooptrechter te leiden.
 
 • Contentmarketing kan helpen bij het verbeteren van zoekmachineoptimalisatie (SEO) door content te creëren die is geoptimaliseerd voor zoekmachines en waardoor de kans groter is dat deze door je doelgroep wordt ontdekt.
 

Over het algemeen is contentmarketing een belangrijk onderdeel van elke marketingstrategie, omdat het kan helpen klanten aan te trekken, te binden en vast te houden, je merk te vestigen als een thought leader, je te onderscheiden van je concurrenten, leads te genereren en SEO te verbeteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer naamsbekendheid, klantloyaliteit en omzetgroei.

Top of Mind

Gebruik content om je invloed te ontketenen en degenen te betrekken die belangrijk voor je zijn. Top of Mind (2017) geeft je een frisse kijk op marketing door te laten zien hoe je oude, verouderde methoden kunt omgooien en je bij de ‘You Marketing’-beweging  aan

Lees verder »

De verborgen psychologie van sociale netwerken

Hoe merken authentieke betrokkenheid creëren door te begrijpen wat ons motiveert. The Hidden Psychology of Social Networks (2020) vertelt hoe merken content kunnen maken die effectief en echt is door de basisprincipes van de menselijke psychologie te leren. Het doorgrondt onze online gewoonten door Freudiaanse

Lees verder »

Customer Journey Map, Top 7 FAQ’s

Meestgestelde vragen over customer journey map door marketing managers. Wat is een customer journey map en hoe verschilt deze van een customer journey? Een customer journey map is een visuele weergave van de klantervaring, vanaf hun eerste kennismaking met je merk tot hun gedrag na

Lees verder »

Vragen / Feedback

Pagina: Content Marketing, Top 10 FAQ’s

Vragen of feedback over dit artikel? Laat het hieronder weten en vermeld je e-mail als je een reactie wilt ontvangen.

Werkt iets niet? Meld ‘bugs’.

Voor hulp en ondersteuning kun je naar het Helpcentrum gaan.